Contact  |

Over Jeugdhulp

Opgroeien is altijd intens en boeiend. Soms gaat alles vanzelf, soms net veel te snel. Met grote en kleine zorgen, of praktische beslommeringen. Advies, ondersteuning, begeleiding, opvang of hulp tijdens het opgroeien maakt écht een verschil.

Kansrijk opgroeien; dat is het verhaal van de jeugdhulp in Vlaanderen

Kinderen, jongeren en gezinnen krijgen een duwtje in de rug, zodat ze snel zelf verder kunnen. Ofwel kunnen ze, indien nodig, rekenen op langdurige ondersteuning; op maat en met respect voor de keuzes van jongeren en hun ouders. Zo weten kinderen, jongeren en gezinnen zich letterlijk en figuurlijk gesteund wanneer dat nodig is.

Op een positieve manier worden de eigen krachten van kinderen, jongeren en ouders versterkt. Want oplossingen die je samen vindt, werken het best. Zo gaat ook de samenleving zelf erop vooruit.

Jeugdhulp wordt gerealiseerd door tal van partners op het terrein en mee vormgegeven door Opgroeien, Vlaams agentschap voor personen met een handicap, Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, agentschap Zorg en Gezondheid en Departement Onderwijs en Vorming

  • Wil je snel scrollen doorheen de 7 principes van jeugdhulp? Lees de korte introductietekst over het decreet.
  • Wens je meer achtergrond en duiding? Een uitgebreidere tekst over het decreet integrale jeugdhulp is je gids.
  • Wil je meer weten over het nieuwe decreet jeugddelinquentie? Lees hier de introductietekst.
twee meisjes knuffelen elkaar