Contact  |

1. Vermaatschappelijking

De eerste doelstelling is de vermaatschappelijking van de jeugdhulp waarbij de eigen kracht en het netwerk ingeschakeld wordt met als doel de instroom in de hulpverlening indien mogelijk te vermijden. Volgens het subsidiariteitsprincipe probeert men hulpverlening met een hoog ingrijpend karakter enkel te installeren wanneer er echt behoefte aan is.

Illustraties 2020:

Corona zorgde ook bij Awel voor een nooit geziene piek in het aantal contacten. Maar coördinator Sibille Declercq van de luisterlijn voor kinderen en jongeren zag ook lichtpunten in de pandemie: de veerkracht van jongeren viel op. En leve de structurele samenwerking tussen de nulde en de eerste lijn die tijdens Corona. Warm aanbevolen.

In de Drabstraat, op een boogscheut van het Gentse stadscentrum, vind je de befaamde felgele zetel in het Gentse OverKop-huis. Alicia (21) loopt hier al drie jaar binnen en buiten. Om leuke activiteiten te doen, maar ze kan bij OverKop ook terecht met kleine en grote zorgen. “OverKop heeft zo goed als mijn leven gered”, klinkt het bij de twintiger.